الأحد، 6 يناير، 2013

غراتان الخرشف باللحم والبشاميل

نقدم لكم اليوم طبق غراتان
الخرشف باللحم المفروم و
البشاميل اللذيذ 
وهو من الاطباق الرائعة والتي
يمكن اعدادها كطبق رئيسي 

المقادير:½ كيلو خرشوف 
½ كيلو لحم مفروم 
ملعقة صغيرة بهارات
2 فص ثوم
ملح وفلفل

طريقة التحضير
مقادير البشاميل:
2 كوب لبن
2 ملعقة كبيرة سمن
4 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب شوربة دجاج (يمكن استبدالها بـ2 مكعب مرقة دجاج)


طريقة التحضير:1- قطعي الخرشوف مكعبات، وضيفيه في صينية مع اللحمة المفرومة المعصّجة والتوم والملح والفلفل، وقلبيهم بملعقة خشب كبيرة.
2- في حلة متوسطة سخني السمنة وضيفي لها الدقيق، وقلبيهم كويس أوي لحد الدقيق لونه ما يبقى أصفر، وبعدها ضيفي بالتدريج اللبن والشوربة مع التقليب، لحد ما تختفي أي كتل ويبقى المزيج ناعم ومتجانس، وضيفي له الملح والفلفل.
3- صبي البشاميل على الخرشوف واللحمة في الصينية، ودخليه الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة، وقدميه.. 

كان هذا طبقنا لليوم ونتمنى ان يكون نال اعجابكم وتجربوه وبالف صحة وهنا 
ولا ننسى القيمية الغذائية العالية للخرشف.
-->

هناك تعليق واحد:

  1. merci hata ana kan 3andi khorchef w makontch 3arfa ndirah gratain

    ردحذف