الخميس، 19 يوليو، 2012

فطيرة سوسيس والسبانخ الشهية

من الذ الفطائر نجد فطيرة سوسيس
 والسبانخ هذا عادا قيمتها الغذائية
 نتمى ان تجريبها بالصحة والعافية 
المقادير :

  • للعجينة:
  • 2 معلقة صغيرة خميرة
  • 3 معالق مائدة ماء دافى
  • 3/4 كوب دقيق, 1 معلقة صغيرة ملح
  • 2 معلقة مائدة سكر , ربع ملعقة كبيرة حليب بارد
  • 1/4 ظرف بيكينج باود
  • 50 جرام زبدة مقطعة مكعبات صغيرة
  • 2 بيضة
  • 3 معالق كريمة حامضة(او كريمة عليها عصرة ليمون)او ز
  • 2 معلقة صغيرة عصير ليمون
  • الحشوة:
  • 1/2 كيلو سبانخ مجمدة مصفاة من الماء
  • بصلة كبيرة مقطعة
  • 4 اصابع سوسيس ,زيت للتسوية
  • للدهان بيضة مخفوقة مع معلقة ماء و زبدة

طريقة التحضير :
يخلط الماء الدافىء مع الخميرة و السكر لمدة 10 دقائق حتى تتفاعل تخلط مكونات العجينة كلها و تطوى و تفرد جيدا و تترك لتخمر فى طبق مدهونة و مغطاة لمدة ساعة على الأقل او لغاية ماتتضاعف حجما يقلى البصل و السبانخ و السوسيس او السجق مع اضافة الملح و الفلفل لغاية مايدبل المزيج ثم تترك لتبرد قبل فردها على العجينةو يضاف عصير الليمون قبل ان تفرد على العجينةاقسمى العجينة قسمين و افردى جزء و اعملى له حواف اي جوانب فردى عليه الحشوة شكلى الجزء التانى من العجينة على شكل عصيان كما فى الصورة و اعملى بيهم شكل الشبكة فوق الحشوةو اتنى فوقهم الحواف ادهنى الفطيرة بالبيض وتركيها تخمر 30 دقيقة فى مكان دافى و دخليها الفرن المسخن مسبقامن 30 الى 40 دقيقة ملحوظة: ممكن اضافة اللحم المفروم كتغيير عن السجق و السوسيس ممكن اضافة الجبنة الريكوتا بدلا من اللحوم

هناك تعليقان (2):

  1. ما هو سوسيس؟

    ردحذف
  2. ألسلام عليكم. هو ما يسمى بمرقز merguez

    ردحذف