الخميس، 26 يناير، 2012

مسقعة البذنجان المشوي والفراخ



الوصفة عبارة عن باذنجان
 مشوي وفراخ  مفرومة بدل
 اللحمة علشان الناس إلي
 عندها كلسترول. 
المقادير
 3 حبة باذنجان 


نصف كيلو صدور فراخ مفرومة
بصلة كبيرة
1 فلفل أحمر
3/4 الكيلو عصير طماطم
ملح وفلفل
2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات متوسطة
 الطريقة

  1. نقطع الباذنجان قطع مدورة ونشويه على الجرل أو فى طاسة.
  2. بعد ذلك نحمر بصلة فى الزيت ونضع عليها الفراخ المفرومة.
  3. بعد ذلك نضع الفلفل أولاً ثم نضع بعده الطماطم ونضعهم على النار لمدة 5 دقائق.
  4. نرفعهم بعد ذلك من على النار ونضع عليهم الملح والفلفل ثم نحضر صنية متوسطة الحجم.
  5. نضع طبقة من الباذنجان المشوى وطبقة من الفراخ بالبصل.
  6. بعد ذلك نغلى عصير الطماطم ونضعة فوقهم.
  7. ندخلهم الفرن لمدة 15 دقيقة ويكون الفرن حرارته على 375 ف (190 س) وبالهناء والشفاء.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق