السبت، 26 يناير، 2013

تورتة المربى والشيكولاته للشيف موني

تورتة المربى والشيكولاته بلمسات الشيف مونى
 مقادير الكيكة

انا اخترعت المقادير دى بعد تجارب كتير 
ونجحت معايا الحمد لله
6 بيضات كبار

2 ونصف كوب دقيق ناقص معلقة كبيرة
ملعقة كبيرة كاكاو خام
كوب زبدة جامدة
ملعقة كبيرة بيكنج بودر (خميرة كيميائية)
كوب وربع سكر
فانيليا
كوب مياه
الطريقة
--> فى بولا (اناء) هنحط الزبدة مع السكر وهنضربهم كويس بالمضرب وهنحط عليهم البيض والفانيليا وهنضربهم كويس ونحط 
 فى بولا (اناء) هنحط الزبدة مع السكر وهنضربهم كويس بالمضرب وهنحط عليهم البيض والفانيليا وهنضربهم كويس ونحط 
عليهم بقية المقادير اللى هى الكاكاو والدقيق والبيكنج بودر والمياه ونضربهم ونبطن الصينية اللى هنحط فيها الخليط بالسمنة والدقيقهى غير لاصقة بس انا بحب اخد احتياطاتى ونحط فيها الخليط






دخلتها الفرن لغاية ماتستوى وقلبتها على ورق زبدة دخلتها التلاجة وقسمتها تانى يوم وبدأت احشيها كريم شانتيه وغطتها كلها بالكريم شانتيه ودخلتها التلاجه لمدة نصف ساعة او اكتر







وبدأت اعمل فى صوص الشيكولاته اللى هو مقاديره
كوب الا ربع كاكاو خام
كوب الا ربع مياه وممكن استبداله بلبن
قطعة كبيرة زبدة
نص كوب سكر او اكتر حسب الرغبة
2 ملعقة صغيرة جيلاتين بودرة مذوبين فى مياه بارده من الحنفية
والطريقة هى هنحط الزبدة والسكر مع الكاكاو فى حلة على النار ونحط عليهم الميه ونحط الجيلاتين على الصوص ونسيبهم يغلو وبعد كده نطفى النار ونصفى الصوص عشان اى كلاكيع فيه متكونش موجودة ونسيبه يبرد شوية فى الوقت ده نطلع الكيكة ونبدأ فى التزيين





وانا قسمتها بالوردات وحشيت مربى وطبعا المربى لازم تكون بره التلاجه قبلها بفتره والصوص اللى عملته
وحطيت فى الجناب فارمسيل وده بقى شكلها


الشيف موني